Γλυκό ψυγείου με Κρέμα καραμέλας και Espresso
Ένα πολύ γρήγορο γλυκό ψυγείου με Κρέμα καραμέλας και Espresso. Εμφανισιακά θυμίζει Τιραμισού αλλά δεν είναι. Τα σπιτικά σαβαγιάρ προσθέτουν στη γεύση.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 30 σαβαγιάρ
- 300 ml φυτική κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 3 δόσεις καφέ espresso
- κακάο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βγάζουμε από την καφετιέρα μας τους καφέδες espresso και τους αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μπολ του μίξερ μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο και χτυπάμε για λίγο ακόμη μέχρι να αναμειχθεί καλά με τη σαντιγύ.
- Σε ένα πυρέξ 15x25 εκ. τοποθετούμε μια σειρά από σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε πολύ γρήγορα στον espresso. Προσοχή! Τα βουτάμε μόνο πολύ γρήγορα διαφορετικά θα μουλιάσουν πολύ και θα διαλυθούν. Απλώνουμε πάνω τους τη μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε με μια δεύτερη στρώση από σαβαγιάρ. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο.
- Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και να δέσουν οι γεύσεις.
Εγγραφή
Σύνδεση
2 Σχόλια
παλαιότερο