Γρήγορη Μηλόπιτα
Πανεύκολη Μηλόπιτα κέικ, αφράτη και ζουμερή. Γίνεται με πολύ λίγα υλικά και είναι έτοιμη σε πολύ λίγο χρόνο.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 3 αυγά
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 ξινόμηλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βουτυρώνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με διαστάσεις 20x26 εκ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το μαλακό βούτυρο. Προσθέτουμε τις βανίλιες και ένα ένα τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να είναι ομοιογενές το μείγμα μας.
- Απλώνουμε το μείγμα στο τσέρκι μας ομοιόμορφα.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα τέσσερα. Μετά κόβουμε κάθε κομμάτι σε λεπτές φετούλες χωρίς να τις χωρίσουμε και τις μπήγουμε όλες μαζί σε ένα οποιοδήποτε σημείο μέσα στη ζύμη. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια μήλου, επιλέγοντας διαφορετικά σημεία της ζύμης.
- (Αν θέλουμε μπορούμε να κόψουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και να τα ανακατέψουμε μέσα στη ζύμη. Μετά την απλώνουμε στο τσέρκι μας.)
- Ψήνουμε τη μηλόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.
- Για το σερβίρισμα μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο