Γρήγορο Σουφλέ Ζυμαρικών
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα, λιωμένα τυριά και ζαμπόν. Γρήγορο σουφλέ με ριγκατόνι από το Live Kitchen Channel.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε το κομμάτι ζαμπόν σε μικρά κυβάκια.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ 30x25 και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε . Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά στο πυρέξ.
- Ρίχνουμε από πάνω τις μισές ποσότητες από τα τριμμένα μας τυριά και τα μισά κυβάκια από ζαμπόν.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα 30-35 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Μόλις ψηθεί το σουφλέ μας το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο