Γρήγορο Σουφλέ Ζυμαρικών
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα, λιωμένα τυριά και ζαμπόν. Γρήγορο σουφλέ με ριγκατόνι από το Live Kitchen Channel.
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε το κομμάτι ζαμπόν σε μικρά κυβάκια.
- Λαδώνουμε ένα πυρέξ 30x25 και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε . Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά στο πυρέξ.
- Ρίχνουμε από πάνω τις μισές ποσότητες από τα τριμμένα μας τυριά και τα μισά κυβάκια από ζαμπόν.
- Στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα 30-35 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
- Μόλις ψηθεί το σουφλέ μας το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο