Γρήγορο Σουφλέ Ζυμαρικών

από BigMama
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα, λιωμένα τυριά και ζαμπόν. Γρήγορο σουφλέ με ριγκατόνι από το Live Kitchen Channel.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Γρήγορα Πιάτα, Ζυμαρικά, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )6 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • 200 γρ. ζαμπόν κομμάτι
  • 150 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
  • 150 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 αυγά

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κόβουμε το κομμάτι ζαμπόν σε μικρά κυβάκια.
  • Λαδώνουμε ένα πυρέξ 30x25 και πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε . Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά στο πυρέξ.
  • Ρίχνουμε από πάνω τις μισές ποσότητες από τα τριμμένα μας τυριά και τα μισά κυβάκια από ζαμπόν.
  • Στρώνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά, ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζαμπόν και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τριμμένα τυριά.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γάλα με τα αυγά και την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μακαρόνια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα 30-35 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Μόλις ψηθεί το σουφλέ μας το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Live Kitchen Channel
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx