Ινδοκάρυδα Σιροπιαστά νηστίσιμα
Ένα πολύ ωραίο, εύκολο και με λίγα υλικά, σιροπιαστό κέρασμα. Τα σιροπιαστά ινδοκάρυδα, είναι ένα νηστίσιμο γλυκό, ιδανικό για τις μέρες της νηστείας.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1 κούπα πορτοκαλάδα με ανθρακικό
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 200 γρ. ινδική καρύδα
Για το σιρόπι
- 2 κούπες νερό
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 φλούδα λεμονιού
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού και 50 γρ. ινδική καρύδα.
- Προσθέτουμε σταδιακά τη φαρίνα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Ίσως να μη χρειαστεί να βάλουμε όλη την ποσότητα της φαρίνας.
- Στη συνέχεια πλάθουμε μπαλάκια (περίπου 20-25 γρ.) και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 200° C μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
- Περιχύνουμε τα κρύα ινδοκάρυδα με το καυτό σιρόπι, τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά και τα πασπαλίζουμε ολόγυρα ή τα κυλάμε μέσα στην ινδική καρύδα.
- Αφήνουμε πάλι να κρυώσουν καλά.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
6 Σχόλια
παλαιότερο