Ινδοκαρυδοπιτάκια Σιροπιαστά νηστίσιμα

 

BigMama
Μια ωραία παραλλαγή από τα Ινδοκάρυδα. Αυτά τα Ινδοκαρυδοπιτάκια Σιροπιαστά θυμίζουν Καρυδόπιτα, μόνο που είναι νηστίσιμα.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Κατσαρόλα, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )50 τεμάχια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φλούδα λεμονιού

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αραβοσιτέλαιο, την πορτοκαλάδα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κακάο, τα τριμμένα καρύδια, 50 γρ. ινδική καρύδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Προσθέτουμε σε δόσεις τη φαρίνα μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη, η οποία δεν θα κολλάει στα δάχτυλα. Ίσως να μη χρειαστεί να βάλουμε όλη την ποσότητα της φαρίνας.
  • Από τη ζύμη μας παίρνουμε και πλάθουμε μπαλάκια (περίπου 20-25 γρ.) και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 200° C για περίπου 20 λεπτά και αφού ψηθούν, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά για 5 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν τα Ινδοκαρυδοπιτάκια, τα βάζουμε σε ένα σκεύος που να μην έχουν απόσταση μεταξύ τους και τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
  • Τα γυρίζουμε να σιροπιαστούν καλά και αφού ρουφήξουν όλο το σιρόπι, τα κυλάμε μέσα στην ινδική καρύδα.
  • Αφήνουμε πάλι να κρυώσουν καλά και απολαμβάνουμε.
5 από 5 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx