Κανταΐφι απλό με καρύδια

 

από BigMama
Κανταΐφι. Ένα από τα πολύ αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά που δεν λείπει από τα γιορτινά τραπέζια της πατρίδας μας.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 1 ώρα
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 30 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )16 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το κανταΐφι

Για το σιρόπι

  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
  • λίγες σταγόνες λεμόνι και λίγο ξύσμα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και βράζοντας για 5 λεπτά. Αρχίζω να μετράω το χρόνο μόλις δω την πρώτη μπουρμπουλήθρα.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω τα χοντροκομμένα καρύδια με τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
  • Ξεδιπλώνω το φύλλο κανταΐφι, το ξανοίγω και παίρνω στο χέρι μου μια ποσότητα περίπου 20 εκ. μήκος και 6 εκ. πλάτος. Κρατάω τη στενή πλευρά στην παλάμη μου, βάζω μια κουταλιά καρύδια και τυλίγω το κανταΐφι κατά μήκος ελαφρά, διπλώνοντας τις άκρες ελάχιστα προς τα μέσα. Δεν σφίγγω πολύ το κανταΐφι, απλά τυλίγω ελαφρά.
  • Τοποθετώ το κανταΐφι σε ένα μικρό πυρέξ και συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Λιώνω το βιτάμ και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφω όλα τα κομμάτια πολύ καλά, προσέχοντας να αλείφθούν και τα πλαϊνά.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνω το κανταΐφι στους 170° C για 60 λεπτά. Προσοχή! Δεν ανεβάζω τη θερμοκρασία γιατί θα αρπάξει.
  • Μόλις ψηθεί το κανταΐφι, το βγάζω από το φούρνο και όπως είναι ζεστό, ρίχνω σιγά σιγά το κρύο σιρόπι να πάει σε όλα τα κομμάτια.
  • Αν θέλω το γλυκό μου να μην είναι τραγανό, σκεπάζω με μια μεμβράνη για να μαλακώσει η πάνω επιφάνεια.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx