Καρυδόμελο
Μικρές μπαλίτσες που κρύβουν μέσα τους τον πιο απίθανο συνδυασμό: μέλι με καρύδια. Θρεπτικά κεράσματα και ιδανικό γλυκό για παιδιά.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Αλέθουμε τη φρυγανιά στο μούλτι. Στη συνέχεια τρίβουμε τα καρύδια, προσέχοντας να μην είναι πάρα πολύ χοντροκομμένα. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε τη φρυγανιά, τα καρύδια και την κανέλα.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Θέλουμε να λιώσει εντελώς η ΄ζάχαρη. Θα βράσουμε το μείγμα μόνο για 2 λεπτά. Προσοχή! αν βράσουμε το μείγμα περισσότερη ώρα τότε. όταν κρυώσει το γλυκό θα γίνει πολύ σκληρό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά.
- Όσο είναι ακόμη χλιαρό το μείγμα (προσοχή! όχι ζεστό γιατί θα καείτε) , πλάθουμε μικρά μπαλάκια, σε μέγεθος καρυδιού περίπου. Αν το μείγμα σας είναι σαν τρίμματα απλά πιέστε μέσα στην παλάμη σας μέχρι να σχηματιστεί ένα μικρό μπαλάκι. Στη συνέχεια τα κυλάμε μέσα στο σουσάμι. Αν το σουσάμι δεν κολλάει πάνω στο καρυδόμελο, βουτήξτε με πολύ γρήγορες κινήσεις σε ένα ποτήρι με νερό και στη συνέχεια κυλήστε το μέσα στο σουσάμι.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο