Καρυδόπιτα Εύκολη
Εύκολη παραδοσιακή Καρυδόπιτα με μόλις 5 αβγά. Συνοδεύουμε με το παγωτό της αρεσκείας μας και η γεύση της απογειώνεται!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
Ποσότητες για σκεύος: 20 x 30cm ορθογώνιο
- 1 κούπα ζάχαρη
- 90 γρ. βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 5 αβγά
- 1 κούπα γάλα
- 2 κούπες καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 1½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κούπα φρυγανιά τριμμένη
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- ⅓ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
Για το σιρόπι
- 4 κούπες ζάχαρη
- 3½ κούπες νερό
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Ανάβουμε και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C στις αντιστάσεις.
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας κάθε φορά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε λίγο με μια μαρίζ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τη σόδα την οποία την διαλύουμε μέσα στο κονιάκ. Ανακατεύουμε ελαφρώς με τη μαρίζ.
- Τέλος, αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Ανακατεύουμε πάλι ελαφρά με τη μαρίζ μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ μας και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε την καρυδόπιτα για 15 λεπτά στους 200° C και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και ψήνουμε στους 180° C για 35 λεπτά ακόμη.
- Μόλις ψηθεί η Καρυδόπιτα, τη βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστή τη σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
- Μόλις κρυώσει καλά, σερβίρουμε με Παγωτό της αρεσκείας μας.
Video
@bigmamacooks.gr Καρυδόπιτα Εύκολη (με μόνο 5 αβγά) #συνταγέςγιαγλυκά #συνταγές #greekrecipes ♬ Future - Official Sound Studio
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο