Καρυδόπιτα της Άννας

 

από BigMama
Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή καρυδόπιτας, που μας δίνει ένα ανάλαφρο, μοσχομυριστό, σιροπιασμένο κέικ με καρύδια. Συνοδέψτε με μια μπάλα παγωτό βανίλια!
Καρυδόπιτα της Άννας. Σιροπιαστό γλυκό.
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )20 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για την πίτα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κομμάτι από πορτοκάλι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Την έφτιαξα σε στρογγυλή φόρμα TEFAL (με τσέρκι) 26 εκ. και έβαλα αντικολλητικό χαρτί μέσα,γιατί δεν αλευρώνουμε.
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτοντας τα ένα ένα να ενωθούν, με το μίξερ και το αφήνουμε.
  • Προσθέτουμε διαδοχικά τη φρυγανιά, το κονιάκ, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ (κοσκινισμένα),τα καρύδια, και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια μαρίζ ή κουτάλι. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 175° C στις αντιστάσεις για 35 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
  • Όπως είναι ζεστή η πίτα, βάζουμε το σιρόπι που έχει κρυώσει, χωρίς να την κόψουμε (εγώ έκανα μερικές τρυπίτσες με την οδοντογλυφίδα). ΖΕΣΤΗ ΠΙΤΑ,ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ‼‼‼‼‼‼‼
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx