Καρυδόπιτα της Άννας

 

από BigMama
Μια παραδοσιακή ελληνική συνταγή καρυδόπιτας, που μας δίνει ένα ανάλαφρο, μοσχομυριστό, σιροπιασμένο κέικ με καρύδια. Συνοδέψτε με μια μπάλα παγωτό βανίλια!

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 2 ψήφοι
Καρυδόπιτα της Άννας. Σιροπιαστό γλυκό.
Προετοιμασία 25 λεπτά
Μαγείρεμα 35 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )20 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για την πίτα

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κομμάτι από πορτοκάλι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι για 4-5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Την έφτιαξα σε στρογγυλή φόρμα TEFAL (με τσέρκι) 26 εκ. και έβαλα αντικολλητικό χαρτί μέσα,γιατί δεν αλευρώνουμε.
  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά προσθέτοντας τα ένα ένα να ενωθούν, με το μίξερ και το αφήνουμε.
  • Προσθέτουμε διαδοχικά τη φρυγανιά, το κονιάκ, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ (κοσκινισμένα),τα καρύδια, και τα ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια μαρίζ ή κουτάλι. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στους 175° C στις αντιστάσεις για 35 περίπου λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί.
  • Όπως είναι ζεστή η πίτα, βάζουμε το σιρόπι που έχει κρυώσει, χωρίς να την κόψουμε (εγώ έκανα μερικές τρυπίτσες με την οδοντογλυφίδα). ΖΕΣΤΗ ΠΙΤΑ,ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ‼‼‼‼‼‼‼
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx