Κάτι σαν Κρουασάν
Γιατί "Kάτι σαν Kρουασάν"; Eπειδή το σχέδιο είναι του κρουασάν. Είναι νηστίσιμα ψωμάκια που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά
- 350 γρ. νερό χλιαρό
- 100 γρ. σπορέλαιο
- 120 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
- λίγο αλάτι
- 50 γρ. φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά
- 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
- 50 γρ. μαργαρίνη
Για την επικάλυψη:
- 1 κ.γ. μέλι
- 4-5 κ.σ. νερό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά. Την φρέσκια μαγιά την διαλύουμε με το νερό. Τα χτυπάμε για 5-7 λεπτά.
- Έπειτα βάζουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε για 15 λεπτά ακόμα.
- Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να την δούμε ότι έχει διπλασιαστεί.
- Στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε την ζύμη. Την κόβουμε στην μέση. Το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 4 μέρη.
- Τα ανοίγουμε ένα μικρό δισκάκι. Σε ένα πιάτο βάζουμε 1 δισκάκι αλείφουμε με μαργαρίνη ξανά άλλο δισκάκι - μαργαρίνη. Το κάθε πιάτο πρέπει να έχει 4 δισκάκια. Στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Παίρνουμε το 1 πιάτο. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο όχι λεπτό. Το κόβουμε πρώτα σε σταυρό έπειτα Χ. Το κάθε κομμάτι το γυρνάμε σαν κρουασάν.
- Τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Έπειτα τα αλείφουμε με την επικάλυψη και τα ψήνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190° C για 20- 25 λεπτά.
- Καλή Επιτυχία!!!!!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο