Κάτι σαν Κρουασάν

 

από Xara Mageiriki
Γιατί "Kάτι σαν Kρουασάν"; Eπειδή το σχέδιο είναι του κρουασάν. Είναι νηστίσιμα ψωμάκια που αξίζει να δοκιμάσετε!
Προετοιμασία 40 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Brunch, Για το σχολείο, Γλυκές ζύμες, Ζαχαροπλαστική, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά, Παιδικά, Πρωινό
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )16 κομμάτια

Υλικά
 

  • 350 γρ. νερό χλιαρό
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα
  • λίγο αλάτι
  • 50 γρ. φρέσκια μαγιά ή 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 50 γρ. μαργαρίνη

Για την επικάλυψη:

  • 1 κ.γ. μέλι
  • 4-5 κ.σ. νερό

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά. Την φρέσκια μαγιά την διαλύουμε με το νερό. Τα χτυπάμε για 5-7 λεπτά.
  • Έπειτα βάζουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε για 15 λεπτά ακόμα.
  • Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να την δούμε ότι έχει διπλασιαστεί.
  • Στον πάγκο της κουζίνας βάζουμε την ζύμη. Την κόβουμε στην μέση. Το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 4 μέρη.
  • Τα ανοίγουμε ένα μικρό δισκάκι. Σε ένα πιάτο βάζουμε 1 δισκάκι αλείφουμε με μαργαρίνη ξανά άλλο δισκάκι - μαργαρίνη. Το κάθε πιάτο πρέπει να έχει 4 δισκάκια. Στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Παίρνουμε το 1 πιάτο. Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο όχι λεπτό. Το κόβουμε πρώτα σε σταυρό έπειτα Χ. Το κάθε κομμάτι το γυρνάμε σαν κρουασάν.
  • Τα αφήνουμε να φουσκώσουν. Έπειτα τα αλείφουμε με την επικάλυψη και τα ψήνουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 190° C για 20- 25 λεπτά.
  • Καλή Επιτυχία!!!!!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: YouTube Mageiriki me Xara
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx