Κεφτεδάκια Κουνουπιδιού για χορτοφάγους
Κεφτεδάκια χορτοφαγικά με πλούσια σάλτσα μασάλα!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 3 κούπες μπουκετάκια από κουνουπίδι είναι σχεδόν ένα ολόκληρο κουνουπίδι
- 3 κούπες βρασμένη κινόα
- ¾ κούπας νιφάδες βρώμης ή και ψίχα ψωμιού
- 4 αυγά
- 1 κ.σ. μπαχαρικά όπως σκόνη τσίλι, πάπρικα, κύμινο και οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας
- 2 κ.γ. αλάτι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- σάλτσα μασάλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάλτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού για 5 λεπτά σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν και μετά στραγγίστε καλά.
- Βάλτε την κινόα και το κουνουπίδι στο μούλτι με δόσεις και μισο-αλέστε. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε δόσεις από το μείγμα και πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τα προσεκτικά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Αν τα κεφτεδάκια δεν πλάθονται σε μπαλίτσες, βάλτε το 1/3 του μείγματος στο μούλτι και αλέστε περισσότερο μέχρι να γίνει πολτός. Επαναφέρετε στο υπόλοιπο μείγμα και δοκιμάστε ξανά να πλάσετε μπαλάκια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο βρώμη, αλεύρι ή ψίχα ψωμιού ακόμη.
- Σερβίρετε με ρύζι και σάλτσα τίκα μασάλα.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια