Κεφτεδάκια Κουνουπιδιού για χορτοφάγους
Κεφτεδάκια χορτοφαγικά με πλούσια σάλτσα μασάλα!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάλτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού για 5 λεπτά σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν και μετά στραγγίστε καλά.
- Βάλτε την κινόα και το κουνουπίδι στο μούλτι με δόσεις και μισο-αλέστε. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε δόσεις από το μείγμα και πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
- Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τα προσεκτικά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Αν τα κεφτεδάκια δεν πλάθονται σε μπαλίτσες, βάλτε το 1/3 του μείγματος στο μούλτι και αλέστε περισσότερο μέχρι να γίνει πολτός. Επαναφέρετε στο υπόλοιπο μείγμα και δοκιμάστε ξανά να πλάσετε μπαλάκια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο βρώμη, αλεύρι ή ψίχα ψωμιού ακόμη.
- Σερβίρετε με ρύζι και σάλτσα τίκα μασάλα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: pinchofyum.com
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο