Κεφτεδάκια Κουνουπιδιού για χορτοφάγους

 

από BigMama
Κεφτεδάκια χορτοφαγικά με πλούσια σάλτσα μασάλα!
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Λαχανικά, Μαγειρική, Χορτοφαγικά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Τηγάνισμα
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )50 κεφτεδάκια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 3 κούπες μπουκετάκια από κουνουπίδι είναι σχεδόν ένα ολόκληρο κουνουπίδι
  • 3 κούπες βρασμένη κινόα
  • ¾ κούπας νιφάδες βρώμης ή και ψίχα ψωμιού
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. μπαχαρικά όπως σκόνη τσίλι, πάπρικα, κύμινο και οποιοδήποτε άλλο της αρεσκείας σας
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • σάλτσα μασάλα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάλτε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού για 5 λεπτά σε νερό που βράζει μέχρι να μαλακώσουν και μετά στραγγίστε καλά.
  • Βάλτε την κινόα και το κουνουπίδι στο μούλτι με δόσεις και μισο-αλέστε. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε δόσεις από το μείγμα και πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια.
  • Βάζετε ελαιόλαδο στο τηγάνι μέχρι να καλυφθεί καλά ο πάτος και τηγανίζετε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές, γυρνώντας τα προσεκτικά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Αν τα κεφτεδάκια δεν πλάθονται σε μπαλίτσες, βάλτε το 1/3 του μείγματος στο μούλτι και αλέστε περισσότερο μέχρι να γίνει πολτός. Επαναφέρετε στο υπόλοιπο μείγμα και δοκιμάστε ξανά να πλάσετε μπαλάκια. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο βρώμη, αλεύρι ή ψίχα ψωμιού ακόμη.
  • Σερβίρετε με ρύζι και σάλτσα τίκα μασάλα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: pinchofyum.com
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx