Κεφτέδες Κυπριακοί
Τηγανητό έδεσμα με βασικά συστατικά τον κιμά και τις τριμμένες πατάτες.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 750 γρ. ανάμικτος κιμάς
- 1 κιλό πατάτες μέτριες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- δυόσμος ξερός
- ½ κ.γ. μαυροπίπερο τριμμένο
- 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
- 2 αυγά
- ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
- λίγο ξύδι
- λίγο ούζο
- ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη ή μουσκεμένο ψωμί σε νερό και στραγγισμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη να γίνουν πολτός. Τις αφήνουμε λίγα λεπτά να κατασταλάξουν και τις στραγγίζουμε να φύγει το νερό τους.
- Βάζουμε την πατάτα σε ένα μπολ, τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και μετά, ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι , την φρυγανιά ή το ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο, το ξύδι, το ούζο, την κανέλα, το ελαιόλαδο και τελευταία τα αυγά.
- Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για μία ώρα στο ψυγείο.
- Παίρνουμε κουταλιά- κουταλιά και πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι χωρίς να τους αλευρώσουμε.
- Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και συνοδεύονται συνήθως με σαλάτα, με σάλτσα ντομάτας, με ρύζι ή πλιγούρι πιλάφι. Απαραίτητο συνοδευτικό είναι και το γιαούρτι.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο