Κεφτέδες Κυπριακοί

 

από Vassiliki
Τηγανητό έδεσμα με βασικά συστατικά τον κιμά και τις τριμμένες πατάτες.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Κιμάς, Μαγειρική, Μεζέδες
Κουζίνα : Κυπριακή
Μέθοδος : Τηγάνισμα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 750 γρ. ανάμικτος κιμάς
  • 1 κιλό πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • δυόσμος ξερός
  • ½ κ.γ. μαυροπίπερο τριμμένο
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 2 αυγά
  • ½ κ.γ. κανέλα τριμμένη
  • λίγο ξύδι
  • λίγο ούζο
  • ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη ή μουσκεμένο ψωμί σε νερό και στραγγισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες, τις πλένουμε, τις σκουπίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη να γίνουν πολτός. Τις αφήνουμε λίγα λεπτά να κατασταλάξουν και τις στραγγίζουμε να φύγει το νερό τους.
  • Βάζουμε την πατάτα σε ένα μπολ, τρίβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε και μετά, ρίχνουμε μέσα τον κιμά, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι , την φρυγανιά ή το ψωμί μουσκεμένο σε νερό και στραγγισμένο, το ξύδι, το ούζο, την κανέλα, το ελαιόλαδο και τελευταία τα αυγά.
  • Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για μία ώρα στο ψυγείο.
  • Παίρνουμε κουταλιά- κουταλιά και πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι χωρίς να τους αλευρώσουμε.
  • Σερβίρονται ζεστοί ή κρύοι και συνοδεύονται συνήθως με σαλάτα, με σάλτσα ντομάτας, με ρύζι ή πλιγούρι πιλάφι. Απαραίτητο συνοδευτικό είναι και το γιαούρτι.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx