Κέικ με Αυγολικέρ

από BigMama
Ένα από τα κλασσικά γερμανικά κέικ. Γίνεται ιδιαίτερα αφράτο και κρατά την υγρασία του για αρκετές μέρες.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα : Γερμανική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για την επικάλυψη

Θα χρειαστείτε

  • Φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις ή στους 160° C στον αέρα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το λικέρ αυγού και στη συνέχεια με δόσεις και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη.
  • Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50-60 λεπτά.
  • Μόλις κρυώσει το κέικ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το αυγολικέρ τα οποία περιχύνουμε πάνω στο κέικ.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx