Κέικ με Αυγολικέρ
Ένα από τα κλασσικά γερμανικά κέικ. Γίνεται ιδιαίτερα αφράτο και κρατά την υγρασία του για αρκετές μέρες.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 5 αυγά
- 180 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 φακελάκια βανιλίνη
- 250 ml αυγολικέρ
- 250 ml ηλιέλαιο
- 150 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ. λικέρ αυγού
Θα χρειαστείτε
- Φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις ή στους 160° C στον αέρα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ και πασπαλίζουμε ελαφρώς με λίγο αλεύρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το λικέρ αυγού και στη συνέχεια με δόσεις και το ηλιέλαιο. Χτυπάμε για 2 λεπτά ακόμη.
- Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα αυγών. Ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 50-60 λεπτά.
- Μόλις κρυώσει το κέικ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη με το αυγολικέρ τα οποία περιχύνουμε πάνω στο κέικ.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο