Κέικ Καρύδας
Εύκολο, γευστικό και πολύ πολύ αφράτο, σιροπιαστό Κέικ Καρύδας. Μια συνταγή που μοιράζεται μαζί μας η Τζένη Τσανακτσίδου.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για το κέικ
- 3 αυγά
- 150 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 200 ml γάλα
- 200 ml σπορέλαιο
- 17 κ.σ. γεμάτες αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ, ινδική καρύδα και επιπλέον για πασπάλισμα.
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ μας τα αυγά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το σπορέλαιο και στο τέλος τμηματικά το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και την ινδική καρύδα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το κέικ, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε λίγο ακόμη μέσα με μισάνοιχτη την πόρτα.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά. Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ όπως είναι μέσα στη φόρμα, με το ζεστό σιρόπι.
- Αν δεν κόψουμε το κέικ πριν το σιροπιάσουμε, τότε θα διατηρήσει το κιτρινωπό του χρώμα.
- Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!! | Tzeni Tsanaktsidou
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο