Κέικ Καρύδας

 

από BigMama
Εύκολο, γευστικό και πολύ πολύ αφράτο, σιροπιαστό Κέικ Καρύδας. Μια συνταγή που μοιράζεται μαζί μας η Τζένη Τσανακτσίδου.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το κέικ

Για το σιρόπι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ μας τα αυγά με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα και το σπορέλαιο και στο τέλος τμηματικά το αλεύρι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και την ινδική καρύδα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στενόμακρη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το κέικ, σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε λίγο ακόμη μέσα με μισάνοιχτη την πόρτα.
  • Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 7 λεπτά. Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ όπως είναι μέσα στη φόρμα, με το ζεστό σιρόπι.
  • Αν δεν κόψουμε το κέικ πριν το σιροπιάσουμε, τότε θα διατηρήσει το κιτρινωπό του χρώμα.
  • Την επόμενη μέρα ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ινδική καρύδα.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx