Κέικ κλασσικό με Τρούφα
Κέικ κλασσικό, αφράτο, με τρούφα σοκολάτας. Είναι το κλασσικό κέικ που βρίσκουμε πάνω στις συσκευασίες της φαρίνας, αλλά λίγο πειραγμένο!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 250 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
- 350 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 250 ml χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα πορτοκαλιού
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ φάκελο μπέικιν πάουντερ
- 1 φάκελο τρούφα σοκολάτας
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζω το βιτάμ με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω για λίγο το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
- Προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και στη συνέχεια τμηματικά το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Τέλος προσθέτω την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύω με μια μαρίζ.
- Βουτυρώνω και αλευρώνω μια φόρμα του κέικ και βάζω μέσα το μείγμα.
- Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C, στις αντιστάσεις, ψήνω για 1 ώρα περίπου.
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο