Κέικ Λεμόνι πολύ αφράτο και ζουμερό
Ένα κέικ που γίνεται πολύ αφράτο και ζουμερό και παραμένει έτσι για αρκετές μέρες!
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 2 λεμόνια το ξύσμα και το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 4 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 ml αραβοσιτέλαιο
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπιασμα
- 5 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 5 κ.σ. άχνη ζάχαρη
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για την ζύμη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μήκους 30 cm.
- Ετοιμάζουμε το ξύσμα από τα 2 λεμόνια και μετά στύβουμε το 1/2 λεμόνι για το χυμό του.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
- Αναμιγνύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας λίγο.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας ελαφρά για να μην χάσουμε τον όγκο.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με μια οδοντογλυφίδα.
Για το σιρόπιασμα
- Για το σιρόπιασμα, αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη και το περιχύνουμε στο κέικ.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο