Κέικ Λεμόνι πολύ αφράτο και ζουμερό

από Primiso4
Ένα κέικ που γίνεται πολύ αφράτο και ζουμερό και παραμένει έτσι για αρκετές μέρες!
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 55 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 15 λεπτά
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το σιρόπιασμα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για την ζύμη

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Βουτυρώνουμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ μήκους 30 cm.
  • Ετοιμάζουμε το ξύσμα από τα 2 λεμόνια και μετά στύβουμε το 1/2 λεμόνι για το χυμό του.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν
  • Αναμιγνύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας λίγο.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας ελαφρά για να μην χάσουμε τον όγκο.
  • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστό το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με μια οδοντογλυφίδα.

Για το σιρόπιασμα

  • Για το σιρόπιασμα, αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με την άχνη ζάχαρη και το περιχύνουμε στο κέικ.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx