Κέικ με φουντούκια
Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή είναι να αλέσετε το φουντούκι μέχρι να γίνει σαν αλεύρι. Θα το πετύχετε με ένα μύλο αλέσματος καφέ.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για το κέικ
Για την επικάλυψη (προαιρετική)
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 1 κ.σ. μερέντα
- 80 ml κρέμα γάλακτος
- τριμμένα φουντούκια
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Χτυπάμε καλά το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας ελαφρά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τέλος βάζουμε τα φουντούκια και την κουβερτούρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220°C. Βάζουμε το κέικ για 15 λεπτά για να φουσκώσει και να πάρει χρώμα, προσέχοντας να μην αρπάξει.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και ψήνουμε για ακόμη 45 λεπτά ακόμη.
- Βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ και είναι έτοιμο αν δεν κολλάει ζύμη πάνω. Το μαχαίρι θα λερώνεται μόνο από τη λιωμένη σοκολάτα.
- Για να φουσκώσει το κέικ, δεν ανοιγοκλείνουμε το φούρνο και ιδίως όχι στην αρχή του ψησίματος.
- Μόλις το κέικ κρυώσει μπορείτε να το καλύψετε με γκανάζ σοκολάτας. Βάζετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα να λιώσει, προσθέτετε τη μερέντα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν. Καλύπτετε το κέικ και πασπαλίζετε με φουντούκια.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο