Κέικ Πορτοκάλι Σοκολάτα
Αφράτο αρωματικό κέικ με απολαυστικό συνδυασμό σοκολάτας - πορτοκαλιού. Το κέικ αυτό είναι ιδανικό για όλες τις ώρες και για όλες τις περιστάσεις.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βιτάμ
- 3 αυγά
- 3 κ.γ. κακάο
- 2 βανίλιες σκόνη
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- ½ κ.γ. κάρδαμο
- 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. νιφάδες ή σταγόνες σοκολάτας
- 1 κούπα καρύδια τριμμένα (προαιρετικά)
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει λίγο.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό και το ξύσμα πορτακαλιού και ανακατεύουμε.
- Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κάρδαμο, το αλάτι και το κακάο, Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες ή τις σταγόνες σοκολάτας και αν θέλουμε τριμμένα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με διάμετρο 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
- Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό από το κέικ.
Εγγραφή
Σύνδεση
2 Σχόλια
παλαιότερο