Κέικ Πορτοκάλι Σοκολάτα

 

BigMama
Αφράτο αρωματικό κέικ με απολαυστικό συνδυασμό σοκολάτας - πορτοκαλιού. Το κέικ αυτό είναι ιδανικό για όλες τις ώρες και για όλες τις περιστάσεις.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βιτάμ
  • 3 αυγά
  • 3 κ.γ. κακάο
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • ½ κ.γ. κάρδαμο
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. νιφάδες ή σταγόνες σοκολάτας
  • 1 κούπα καρύδια τριμμένα (προαιρετικά)

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στις αντιστάσεις.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι να ασπρίσει λίγο.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες, το χυμό και το ξύσμα πορτακαλιού και ανακατεύουμε.
  • Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κάρδαμο, το αλάτι και το κακάο, Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες ή τις σταγόνες σοκολάτας και αν θέλουμε τριμμένα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ με διάμετρο 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε το κέικ μας για 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στις αντιστάσεις. Ελέγχουμε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγαίνει καθαρό από το κέικ.
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
2 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
2
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx