Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσο
Απίθανο Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσο. Είναι πανεύκολο και γίνεται πολύ γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
Για το κέικ
- 6 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 2 πορτοκάλια το ξύσμα
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 300 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
- 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Για το γλάσο
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 25-30 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
- Προσθέτουμε το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
- Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το χυμό πορτοκαλιού και καλύπτουμε με το γλάσο μας το κέικ.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο