Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσο

 

από BigMama
Απίθανο Κέικ Πορτοκαλιού με γλάσο. Είναι πανεύκολο και γίνεται πολύ γρήγορα χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μίξερ.
Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 45 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Κέικ, Παιδικά
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το κέικ

  • 6 αυγά
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 πορτοκάλια το ξύσμα
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

Για το γλάσο

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στον αέρα.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
  • Σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν λίγο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε το χλιαρό λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, το οποίο απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
  • Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το χυμό πορτοκαλιού και καλύπτουμε με το γλάσο μας το κέικ.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx