Κιλιμάντζαρο

 

BigMama
Και όχι... δεν μιλάμε για το ηφαιστειογενές βουνό της Αφρικής, αλλά για το εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου που μοιάζει με αυτό.
Κιλιμάντζαρο Γλυκό Ψυγείου
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Ζαχαροπλαστική, Τούρτες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες 12 κομμάτια
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για τη βάση

Για τη γέμιση

  • 600 γρ. ροδάκινα κομπόστα (καθαρό βάρος)
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού (αν επιλέξετε κομπόστα μανταρίνι)

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για τη βάση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει στους 40° C περίπου.
  • Χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα 2/3 της ζάχαρης. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να πάρει όγκο. Περίπου 8-10 λεπτά.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας σταδιακά και το υπόλοιπο 1/3 της ζάχαρης.
  • Βάζουμε τη μαρέγκα με δόσεις μέσα στο μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε προσεκτικά να μη χάσουμε τον όγκο μας.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα, κοσκινισμένα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και πάλι με προσεκτικές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Καλύπτουμε μια στρογγυλή φόρμα, με αποσπώμενη βάση, με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C , στις αντιστάσεις και στη μεσαία σχάρα, για 30 έως 35 λεπτά περίπου.
  • Μόλις ψηθεί η βάση, την αφήνουμε σε μια σχάρα φούρνου μέχρι να κρυώσει. Στη συνέχεια, την κόβουμε οριζόντια για να σχηματίσουμε 2 δίσκους. Τον επάνω δίσκο τον κόβουμε ακτινωτά σε 12 ίσα κομμάτια.

Για την γέμιση

  • Βάζουμε σε κρύο νερό τη ζελατίνη για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και κρατάμε 4-5 κομμάτια στην άκρη για τη διακόσμηση. 200 γρ. περίπου, τα πολτοποιούμε στο μούλτι και τα υπόλοιπα τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ενσωματώνουμε τον πολτό του ροδάκινου και τη ζελατίνη (αφού τη στραγγίσουμε καλά). Στο τέλος προσθέτουμε και τα κυβάκια του ροδάκινου και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα στρογγυλό μπολ με διάμετρο 24 εκ. απλώνουμε διάφανη μεμβράνη. Προσθέτουμε την κρέμα μας και φροντίζουμε να τη στρώσουμε καλά χωρίς να αφήσουμε κενά. Τη βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.

Συναρμολόγηση

  • Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα, την αναποδογυρίζουμε στον ολόκληρο δίσκο του κέικ μας και αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη. Τοποθετούμε με τη σειρά τα 12 κομμάτια της βάσης που κόψαμε, το ένα δίπλα στο άλλο, με τη μύτη να είναι προς τα πάνω.
  • Στην κορυφή του γλυκού, κόβουμε λωρίδες από το ροδάκινο και το τοποθετούμε σαν να είναι η λάβα του ηφαίστειου.
  • Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 12 ώρες και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx