Κολοκυθοκεφτέδες της Μαρίκας
Αρωματικοί, ανάλαφροι Κολοκυθοκεφτέδες. Το πιο νόστιμο καλοκαιρινό ορεκτικό, που γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 κολοκυθοανθούς
- ½ ματσάκι άνηθο
- λίγο δυόσμο
- 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 4 κ.σ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά χτυπημένα
- 3 κ.σ. ρεγκάτο τρυμμένο
- αλάτι-πιπέρι
- ελαιόλαδο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι και τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Βάζουμε πάνω τους ένα πιατάκι και πιέζουμε λίγο. Τα αφήνουμε για μισή ώρα, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο με τα χέρια μας και πιέζοντάς τα.
- Βάζουμε τα τριμμένα κολοκύθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε. Δεν προσθέτουμε άλλο αλάτι.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και με δύο κουτάλια παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα μας και τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες.
- Μόλις κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές, τους βγάζουμε και τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να βγάλουν το λάδι τους.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Στην κουζίνα της Μαρίκας
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο