Κολοκυθόσουπα με Σφολιατάκια πέστο τομάτας

 

από Primiso4
Κάθε φθινόπωρο μας ανοίγει η όρεξη για ζεστές σούπες. Η πιο αγαπημένη μας είναι η Κολοκυθόσουπα την οποία συνοδεύουμε με τραγανά σφολιατάκια.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 30 λεπτά
Κατηγορία Λαχανικά, Μαγειρική, Σούπες
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )2 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου
  • 150 γρ. sour cream
  • 50 γρ. πέστο ντομάτας
  • 40 γρ. παρμεζάνα
  • 400 γρ. κολοκύθα Χοκάιντο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γρ. σπόροι κολοκύθας
  • 10 ml λάδι κολοκυθόσπορου
  • 10 γρ. βασιλικό
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι
  • 8 ml σάλτσα Worcester
  • 1 καρότο
  • 400 ml νερό
  • αλάτι, πιπέρι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις πάνω/κάτω (200°C στον αέρα).

Για τη σούπα

  • Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τη σκελίδα σκόρδου. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου. Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και ξύνουμε τους σπόρους με ένα κουτάλι. Αρχικά κόβουμε κάθε κομμάτι κολοκύθας σε λωρίδες πλάτους 2 εκ. περίπου και μετά από τις λωρίδες κόβουμε κύβους 2 εκ. περίπου.
  • Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και καβουρδίζουμε τους σπόρους κολοκύθας, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, για 1-2 λεπτά μέχρι να ανοίξουν οι φλούδες.
  • Αφαιρούμε τους σπόρους από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέτουμε την κολοκύθα και το καρότο, σοτάρουμε για άλλα 1-2 λεπτά και προσθέτουμε 350 ml νερό και τον κύβο λαχανικών. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Για τα σφολιατάκια

  • Ανακατεύουμε τη μισή sour cream με το πέστο τομάτας σε ένα μικρό μπολ. Αλατοπιπερώνουμε. Ανοίγουμε τη σφολιάτα και απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα το μείγμα sour cream-πέστο, αφήνοντας περίπου 1 εκ. ελεύθερο στις άκρες. Απλώνουμε το τριμμένο σκληρό τυρί ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη από τη μακριά πλευρά και κόβουμε το ρολό σε φέτες πάχους 3 εκ. Τοποθετούμε τις φέτες με την κομμένη επιφάνεια σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα φύλλα βασιλικού σε λεπτές λωρίδες. Κόβουμε το τσίλι κατά μήκος, αφαιρούμε τα κουκούτσια και ψιλοκόβουμε (προσοχή: πικάντικο!).
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη sour cream στη σούπα και την πολοτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός, μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες σάλτσα Worcester και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας. Εάν η σούπα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  • Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο και αφού προσθέσουμε από πάνω το κολοκυθέλαιο, τους σπόρους κολοκύθας και τον βασιλικό.
  • Γαρνίρουμε με τσίλι για έξτρα γεύση. Συνοδεύουμε με τα σφολιατάκια πέστο τομάτας
5 από 1 ψήφος

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx