Κολοκυθόσουπα Βελουτέ του Δημήτρη Μιχαηλίδη
Συνταγή για την πιο νόστιμη βελουτέ Κολοκυθόσουπα! Ένα γεύμα βάλσαμο για τον οργανισμό, κάθε εποχή του χρόνου.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 μικρή κολοκύθα
- 10 ντοματίνια
- 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο
- 3 καρότα
- 1 κεφάλι σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 350 ml καυτό νερό
- 1 κύβος ζωμός λαχανικών
- 200 ml ρόφημα βρώμης
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Χαράσουμε την ψίχα και την τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στη μέση, τα ντοματίνια, τα καρότα, το κεφάλι σκόρδο ολόκληρο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 200°C για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Ψήνουμε τα σπόρια της κολοκύθας με λίγο αλάτι σε ένα τηγάνι.
- Κόβουμε δύο φέτες ψωμιού σε κύβους και τους ρίχνουμε σε ένα τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά κρουτόν.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και βάζουμε τα ψημένα λαχανικά στο μπλέντερ, μαζί με τον κύβο ζωμό λαχανικών τον οποίο έχουμε διαλύσει σε καυτό νερό. Πολτοποιούμε.
- Βάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρόφημα βρώμης και βράζουμε για 2 λεπτά.
- Σερβίρουμε σε πιάτο αφού ραντίσουμε με λίγο έξτρα ρόφημα βρώμης, κρουτόν και σπόρια από την κολοκύθα.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Dimitris Michailidis
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο