Κοπεγχάγη

 

από BigMama
Η Κοπεγχάγη είναι το παραδοσιακό σιροπιαστό γλυκό της Εύβοιας, με λαχταριστή τραγανή κρούστα και πλούσια γέμιση με κρέμα και αμύγδαλα.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 50 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά ταψιού, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Σιροπιαστά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Ποσότητες για σκεύος:  30cm στρογγυλό3cm ύψος
  • 400 γρ. φύλλο μπακλαβά
  • ½ φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη με τη φλούδα
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
  • 6 αυγά
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 φλ. καφέ μικρό κονιάκ
  • κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι

  • φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • φλ. τσαγιού νερό
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 2-3 φλούδες λεμονιού

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά του σιροπιού για 10 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.
  • Στη συνέχεια, χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το κονιάκ και αναμιγνύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο30 και στρώνουμε 8 φύλλα κάτω, τα οποία βουτυρώνουμε χωριστά το καθένα.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Σκεπάζουμε με άλλα 6 φύλλα βουτυρώνοντας χωριστά το καθένα.
  • Χαράζουμε σε κομμάτια το γλυκό και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180° C για 30 λεπτά.
  • Μόλις βγάλετε την Κοπεγχάγη από το φούρνο την περιχύνετε με το σιρόπι.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Από το βιβλίο 22 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx