Κορμός Μωσαϊκό σπέσιαλ

 

από BigMama
Μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας με μπισκότα ή σαλάμι... όπως και να το πεις αυτό το γλυκό ψυγείου, είναι κλασσικό και αγαπημένο όλων. Η συνταγή είναι από τη Tzeni Tsanaktsidou.
Προετοιμασία 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 10 λεπτά
Κατηγορία Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κεράσματα, Παιδικά, Σοκολάτα
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Μπεν μαρί, Χωρίς ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για το γλάσο

  • 30 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 100 γρ. κουβερτούρα

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, την άχνη ζάχαρη και το μαλακό βιτάμ και τα δουλεύουμε.
  • Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια.
  • Βουτάμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα τα μπισκότα μέσα στο γάλα και τα ρίχνουμε στο μείγμα με το βιτάμ, σπάζοντάς τα. Ανακατεύουμε καλά.
  • Στην επιφάνεια εργασίας μας απλώνουμε αλουμινόχαρτο και πάνω στο αλουμινόχαρτο στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Βαζουμε πάνω το μείγμα μας, το ισιώνουμε και το τυλίγουμε ρολάροντάς το. Θα έχουμε ένα χοντρό ρολό, το οποίο το βάζουμε στην κατάψυξη να κρυώσει καλά.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αναμιγνύουμε με το γάλα. Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη, τον βάζουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε πάνω του το γλάσο.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!  | Tzeni Tsanaktsidou
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx