Κότα γεμιστή με Ρύζι και Συκωτάκια

 

από BigMama
Εκτός από γεμιστή γαλοπούλα, ετοιμάστε για το γιορτινό τραπέζι αυτή τη ζουμερή Κότα με Γέμιση από Ρύζι και Συκωτάκια.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

Χωρίς βαθμολογία
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 30 λεπτά
Κατηγορία Γιορτές, Επίσημο Δείπνο, Κοτόπουλο, Μαγειρική, Ρύζι, Χριστούγεννα
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )8 άτομα
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

Για την επαλειψη της κότας

  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αρκετό αλατάκι και πιπεράκι

Υλικά για τη γέμιση

  • 1 κοτόπουλο 2½ κιλά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κλαράκια σέλινο
  • συκωτάκια κότας
  • ρύζι κίτρινο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • άνηθο
  • αλάτι και πιπέρι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά με ένα πιρούνι τα υλικά για την επάλειψη.
  • Καθαρίστε καλά το κοτόπουλο. Βάλτε σε μια κατσαρόλα 1½ λίτρο νερό, το κρεμμύδι. το καρότο και το σέλινο. Βράστε το κοτόπουλο για 25 λεπτά. Βγάλτε το από το ζουμί και βάλτε το σε ένα πυρέξ.
  • Σε ένα τηγάνι βάλτε λίγο λάδι και τσιγαρίστε τα συκωτάκια και το κρεμμύδι που έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, Προσθέστε το ρύζι και δυο κούπες από τον ζωμό του κοτόπουλου. Μαγειρέψτε για 10 λεπτά και προσθέστε και τον άνηθο,
  • Γεμίστε το κοτόπουλο με το ρύζι και βάλτε ένα λεμόνι ή ένα μήλο στην κοιλιά και να την κλείσετε, μιας και το κοτόπουλο είναι βρασμένο και είναι δύσκολο να ραφτεί.
  • Περάστε το κοτόπουλο όλο με την σος επάλειψης. Βάλτε το στο πυρέξ και προσθέστε 2 κούπες ζωμό από το κοτόπουλο. Σκεπάστε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήστε για 2 ώρες!
  • Πριν το βγάλετε από το φούρνο ξεσκεπάστε το και ψήστε λιγάκι ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζετε την γέμιση από την κοιλιά και σερβίρετε!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx