Κοτόπουλο με γιαούρτι, μουστάρδα και μέλι
Ζουμερό Κοτόπουλο σε πλούσια σάλτσα γιαουρτιού με μέλι και μουστάρδα, αρωματισμένη με θυμάρι. Μια εύκολη συνταγή και παράλληλα πεντανόστιμη.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 800 γρ. στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
- 50 ml λευκό κρασί
- 1 λεμόνι το χυμό του
- 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο διαλυμένο σε 800 ml ζεστό νερό
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. κρύο νερό
Για συνοδευτικό
- 500 γρ. καστανό ρύζι ή ρύζι parboiled
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια από το στήθος κοτόπουλου, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε μια πλατιά χαμηλή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα και το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε το νερό όπου έχουμε διαλύσει τον κύβο κοτόπουλου.
- Σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαγειρευτεί. Περίπου 20-30 λεπτά.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το μέλι. Με μια κουτάλα παίρνουμε σε δόσεις ζωμό από το κοτόπουλο και τον προσθέτουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μόλις το μείγμα με το γιαούρτι γίνει χλιαρό από το ζωμό, μπορούμε να το προσθέσουμε στην κατσαρόλα χωρίς το φόβο μήπως μας κόψει. Ανακατεύουμε να πάει παντού.
- Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και προσθέτουμε το κορν φλάουρ που έχουμε διαλύσει στο κρύο νερό. Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις και αφού δούμε ότι η σάλτσα μας αρχίζει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο