Κοτόπουλο Γλυκόξινο
Αν σας αρέσουν τα γλυκόξινα, τότε θα λατρέψετε αυτή τη συνταγή.
Υλικά
- 700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές 1 εκ.
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Για το χυλό
- ⅓ κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ⅓ κούπας κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σως σόγιας
- ½ κούπα νερό
Για το σοτάρισμα
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ανανά
- 1 πράσινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 κολοκυθάκι σε λεπτά μπαστουνάκια
Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα νερό
- 3 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 κ.σ. κέτσαπ
- 1 κ.γ. σως σόγιας
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Αναμιγνύουμε τα υλικά για το χυλό σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί καλά.
- Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε αραβοσιτέλαιο για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσοχή δεν βάζουμε όλο το κοτόπουλο ταυτόχρονα γιατί δεν θα καταφέρουμε να το τηγανίσουμε ομοιόμορφα. Το βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει το λάδι.
- Σε ένα μεγάλο γουόκ ζεσταίνουμε 2-3 κ.σ. λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τις πιπεριές και το κολοκυθάκι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Προσοχή δεν θέλουμε να γίνουν καφέ, απλά να μαγειρευτούν ελαφρά και να κρατάνε. Προσθέτουμε τα υλικά της γλυκόξινης σάλτσας και τον ανανά και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί από τη σάλτσα.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι. Συνοδεύεται με ρύζι, κατά προτίμηση μπασμάτι.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο