Κοτόπουλο με Ανανά και Δαμάσκηνα
Γλυκόξινο Κοτόπουλο με Ανανά και Δαμάσκηνα. Απίθανο πιάτο για όσους αγαπούν το συνδυασμό αλμυρού - γλυκού.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 6 φέτες ανανά σε κονσέρβα
- 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- 150 ml χυμό από την κονσέρβα του ανανά
- 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε για λίγο μέχρι να γίνει διάφανο.
- Στη συνέχεια σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού και του ανανά. Προσθέτουμε το τζίντζερ και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί καλά.
- Δέκα λεπτά πριν βγάλουμε το κοτόπουλο από τη φωτιά προσθέτουμε τις φέτες ανανά κομμένες στη μέση και τα δαμάσκηνα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
- Το κοτόπουλο με ανανά και δαμάσκηνα συνοδεύεται με ρύζι.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο