Κοτόπουλο με Κους Κους
Ζουμερό Κοτόπουλο στήθος σε μπουκιές, συνοδευμένο με ζυμαρικό Κους Κους. Ένα εύκολο πιάτο, με απίθανη γεύση, που θα λατρέψετε.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1½ φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
- ½ κούπα τομάτες ψιλοκομμένες ή τοματίνια
- 3 λευκά μανιτάρια μέτρια
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κ.γ. μπαχαρικά για fajitas (μείγμα από πιπέρι τσίλι, πάπρικα, πιπέρι καγιέν, κρεμμύδι, σκόρδο, κύμινο)
- 1 κ.γ. italian seasoning
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κότας
- αλάτι, πιπέρι
- 500 γρ. κους κους ζυμαρικό
Σημειώσεις
Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200° C στις αντιστάσεις.
- Σε μια πλατιά αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε μέχρι να κοκκινήσει από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο. Αφήνουμε να μαγειρευτούν 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Μαγειρεύουμε για ένα δύο λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες τομάτες, το μπαχαρικό για fajitas, το italian seasoning και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο από το ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Αφήνουμε 1-2 λεπτά να μαγειρευτούν.
- Σε ένα πυρέξ σκορπίζουμε ομοιόμορφα το κους κους και στη συνέχεια απλώνουμε πάνω του το κοτόπουλο ομοιόμορφα. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό έτσι ώστε να σκεπάζει το φαγητό.
- Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει και να είναι έτοιμο του κους κους. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, φροντίζουμε να ανακατέψουμε 2-3 φορές το φαγητό έτσι ώστε να μην κολλήσει το κους κους στον πάτο ή στα τοιχώματα, αλλά να γίνει αφράτο και να μαγειρευτεί ομοιόμορφα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο βραστό νερό ακόμη για να μαγειρευτεί καλά.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο