Κοτόπουλο με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα
Ζουμερές μπουκιές από Κοτόπουλο στήθος, σε κρεμώδη σάλτσα με μανιτάρια και λιαστή ντομάτα. Ακόμη μια εύκολη, γευστική και γρήγορη συνταγή.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 800 γρ. κοτόπουλο στήθος
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 100 ml λευκό κρασί
- 6-7 μανιτάρια λευκά
- 6-7 λιαστές ντομάτες
- 1 κ.γ. τοματοπελτέ
- 400 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- ½ κ.γ. δενδρολίβανο αποξηραμένο
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε μια πλατιά αντικολλητική κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να μαγειρευτεί.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει και να αρχίσει να γίνεται διάφανο.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε ακονόνιστους κύβους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το δενδρολίβανο και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο