Κοτόπουλο με Μπάμιες στο φούρνο

 

από BigMama
Κλασικό φαγητό, το Κοτόπουλο με Μπάμιες, μαγειρεμένο στο φούρνο, με τη συνταγή της Σωτηρίας Αμοργιανιώτη. Γίνεται απλά υπέροχο!

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Κοτόπουλο με Μπάμιες στο φούρνο
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 2 ώρες
Συνολικός Χρόνος 2 ώρες 10 λεπτά
Κατηγορία Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Λαδερά, Λαχανικά, Μαγειρική
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κύβο λαχανικών προαιρετικά
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό μπάμιες (κατεψυγμένες ή φρέσκιες)
  • λίτρο νερό (περίπου, ανάλογα με το σκεύος)

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί ή σε μια γάστρα.
  • Ρίχνουμε τις μπάμιες πάνω στο κοτόπουλο όπως και τα καρότα.
  • Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, την πάστα ντομάτας, το μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και τον πατάμε να διαλυθεί και να λιώσει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ένα ποτήρι από το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο κοτόπουλο να πάει παντού. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, ανάλογα με το σκεύος, να σκεπάζει τις μπάμιες. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο ακόμη από πάνω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180° C για μιάμιση με δύο ώρες περίπου, Αν οι μπάμιες είναι φρέσκιες μπορεί να χρειαστεί να ψήσουμε για δύο έως δυόμιση ώρες.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor  
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 1 vote (1 rating without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx