Κοτόπουλο με Σάλτσα Παρμεζάνας
Μια τόσο απλή συνταγή αλλά ταυτόχρονα τόσο νόστιμη. Κοτόπουλο στήθος με σάλτσα Παρμεζάνας. Ένα πιάτο που θα λατρέψετε.
Υλικά
- 1 (διπλό) φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
- 50 γρ. βιτάμ
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 ml ζωμό από κοτόπουλο
- ⅓ κούπα κρασί λευκό
- ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι
- βρασμένο ρύζι ή τηγανιτές πατάτες για συνοδευτικό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε πάνω στη φωτιά ένα βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το σοτάρουμε καλά μέχρι να κοκκινήσει καλά γύρω γύρω.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βιτάμ και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.
- Τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
- Βάζουμε μέσα στη σάλτσα μας το μαγειρεμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο