Κοτόπουλο με Σπαγγέτι ολικής
Ζουμερό κοτόπουλο, σε κρεμώδη λευκή σάλτσα από κρέμα γάλακτος και γιαούρτι, με σπαγγέτι ολικής άλεσης. Ένα φανταστικό, εύκολο, πιάτο!
Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές
- λίγο ελαιόλαδο
- 1½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κύβο κότας
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. βασιλικό
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ετοιμάζουμε τα σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφαιρώντας 2 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ραντίζουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη γλυκιά πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Βάζουμε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και μόλις είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό, μέχρι να εξατμιστεί.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια μας αλλά κρατάμε 1-2 κούπες από το νερό στο οποίο έβρασαν.
- Διαλύουμε τον κύβο στη μια κούπα νερό από τα σπαγγέτι και τον προσθέτουμε στο κοτόπουλο.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό 2-3 λεπτά ακόμη και προσθέτουμε το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, τα οποία ανακατεύουμε πριν όλα μαζί, για να διαλυθούν λιγάκι. Ρίχνουμε και το βασιλικό.
- Προσθέτουμε τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά, Αν χρειάζεται να κάνουμε λίγο πιο ζουμερή τη σάλτσα μας, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση (μόνο!).
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό και προσθέτουμε αν θέλουμε και τριμμένη παρμεζάνα.
Σημειώσεις
Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας. Προτείνουμε να μην αντικαταστήσετε το γιαούρτι με κρέμα γάλακτος, καθώς δίνει μια οξύτητα στο φαγητό που του ταιριάζει πάρα πολύ!
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο