Κοτόπουλο μπουκιές με σάλτσα Πορτοκάλι – Μουστάρδα

 

από BigMama
Ζουμερό στήθος κοτόπουλο με χυμό πορτοκαλιού και μουστάρδα. Ένα απίθανο πιάτο που μπορεί να συνοδεύσει τέλεια το ρύζι σας.
Προετοιμασία 5 λεπτά
Μαγείρεμα 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 35 λεπτά
Κατηγορία Επίσημο Δείπνο, Κοτόπουλο, Κυρίως Γεύμα, Μαγειρική, Ρύζι
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )5 μερίδες
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή

Υλικά
 

  • 1 κιλό κοτόπουλο στήθος σε μπουκιές
  • 75 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 2 μεγάλα πορτοκάλια το χυμό
  • 1 κ.γ. τζίντζερ
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • ½ κ.γ. italian seasoning
  • 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • ½ κούπα ζεστό νερό
  • 1 κ.σ. κοφτή μέλι
  • 1/4 κ.γ. κρόκο κοζάνης προαιρετικά

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μικρές μπουκιές. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί μαζί με το κοτόπουλο και να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το μπούκοβο, το τζίντζερ, το italian seasoning και τη νοστιμιά σε σκόνη. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να γίνεται πιο πηχτή η σάλτσα.
  • Τέλος προσθέτουμε τη μουστάρδα, το μέλι το οποίο διαλύσαμε μέσα στο νερό και τον κρόκο κοζάνης και αφήνουμε ακόμη πέντε λεπτά να μαγειρευτεί το φαγητό.
  • Σερβίρουμε με ρύζι.
5 από 2 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx