Κοτόπουλο Στιφάδο με τυρί κρέμα και χοντρά μακαρόνια
Η Χριστίνα Γεωργιοπούλου μας προτείνει μια πολύ ωραία συνταγή για να απολαύσετε το κοτόπουλο μαζί με τα αγαπημένα σας ζυμαρικά.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο σε 8 κομμάτια
- 20 κρεμμυδάκια στιφάδου
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 σάλτσα Pummaro
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
- ½ πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη σε ροδέλες
- ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη σε ροδέλες
- αλάτι, πιπέρι
- λίγη κανέλα, λίγο κουρκουμά, πάπρικα γλυκιά
- 3 μπαχάρια
- 2 φύλλα δάφνης
- 500 γρ. χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο και τις πιπεριές.
- Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα pummaro. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι με νερό και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για μισή ώρα περίπου.
- Μόλις περάσει η μισή ώρα, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και αφήνουμε για ακόμη μισή ώρα να μαγειρευτεί το φαγητό.
- Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, σερβίρουμε πασπαλίζοντας αν θέλουμε και με λίγη παρμεζάνα.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο