Κουλουράκια Δίχρωμα Νηστίσιμα
Δίχρωμα, νηστίσιμα, απλά, κουλουράκια. Συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι σας και μπορείτε να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο για αρκετές μέρες.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα αραβοσιτέλαιο
- 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 600 γρ, αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ, κακάο
- 1 κ.γ. σόδα κοφτό
- 1 κ.γ. αμμωνία
- ξύσμα λεμονιού
Σημειώσεις
Instructions
- Προθερμαίνουμε το φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200° C.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι, προσθέτουμε το ξύσμα, την αμμωνία, τα 2/3 από το χυμό πορτοκαλιού με διαλυμένη τη σόδα, και το αλεύρι. Η ζύμη μου θα πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
- Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε το κακάο, τον υπόλοιπο χυμό από το πορτοκάλι και μεταφέρουμε και τη μισή λευκή ζύμη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμη. Θέλω να έχω μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
- Παίρνω μια μικρή μπαλίτσα (μικρότερη από καρύδι) από τη λευκή ζύμη και μια μπαλίτσα από την σκούρα ζύμη. Τις πλάθω σε κορδονάκια μήκους περίπου όσο το δάχτυλο. Το πάχος τους θα είναι λίγο μικρότερο από το δάχτυλο. Τα στρίβουμε για να μπλεχτούν τα χρώματα.
- Τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνω λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο