Κουλουράκια Κανέλας Νηστίσιμα
Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά, νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας. Η συνταγή είναι από τη Γωγώ Σαμίου και τα υλικά που χρειάζονται ελάχιστα.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο
- 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 φλ. σιμιγδάλι ότι έχετε
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρίφαλο
- αλεύρι φαρίνα ή για όλες τις χρήσεις με μπέικιν
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Χτυπάμε λίγο το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
- Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αλεύρι όσο πάρει (περίπου 800-850 γρ.). Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
- Πλάθουμε κουλουράκια και τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι για να κολλήσει πάνω τους. Τα κάνουμε στρογγυλά ή πλεξούδες και τα βάζουμε πάνω σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά.
- Γίνονται πολύ τραγάνα και νόστιμα! Μπορούμε να βάλουμε και ζάχαρη από πάνω αντί για σουσάμι!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou" | Gogo Samiou
Εγγραφή
Σύνδεση
1 Σχόλιο
παλαιότερο