Κουλουράκια Κανέλας Νηστίσιμα

από BigMama
Υπέροχα, μυρωδάτα, τραγανά, νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας. Η συνταγή είναι από τη Γωγώ Σαμίου και τα υλικά που χρειάζονται ελάχιστα.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 2 ψήφοι
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 40 λεπτά
Κατηγορία Για το σχολείο, Ζαχαροπλαστική, Μπισκότα/Κουλούρια, Νηστίσιμα, Νηστίσιμα γλυκά
Κουζίνα : Ελληνική
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )50 τεμάχια

Υλικά
 

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Χτυπάμε λίγο το λάδι με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει τη σόδα.
  • Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αλεύρι όσο πάρει (περίπου 800-850 γρ.). Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.
  • Πλάθουμε κουλουράκια και τα ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι για να κολλήσει πάνω τους. Τα κάνουμε στρογγυλά ή πλεξούδες και τα βάζουμε πάνω σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 180° C για 20 λεπτά.
  • Γίνονται πολύ τραγάνα και νόστιμα! Μπορούμε να βάλουμε και ζάχαρη από πάνω αντί για σουσάμι!
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou"  | Gogo Samiou
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx