Κοχύλια με κρεμώδη σάλτσα Κιμά
Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή με κιμά και ζυμαρικά. Επιλέξτε κοχύλια ή όποια άλλα ζυμαρικά σας αρέσουν και απολαύστε τα συνδυασμένα με αυτή την υπέροχη κρεμώδη σάλτσα κιμά!
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή μισό μισό
- 1 κρεμμύδι μέτριο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 1/2 κ.γ. μείγμα βοτάνων Italian Seasoning
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες ζωμό κρέατος
- 400 γρ. πασσάτα ντομάτας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 1/2 κούπα τυρί cheddar τριμμένο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά.
- Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα βάλτε 1 κ.σ. λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδοκοκκινήσει, περίπου 5-7 λεπτά. Φροντίστε να σπάσετε τα μεγάλα κομμάτια κιμά με την ξύλινη κουτάλα σας. Μόλις είναι έτοιμος, αδειάστε τον σε ένα πιάτο και βάλτε την άδεια κατσαρόλα πάλι πάνω στη φωτιά.
- Βάλτε 1 κ.σ. λάδι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το μείγμα βοτάνων Italian Seasoning και μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να βγουν τα αρώματά τους.
- Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και προσθέτετε σταδιακά το ζωμό κρέατος και το χυμό ντομάτας. Αφήστε να πάρει μια βράση και χαμηλώστε λίγο τη φωτιά αφήνοντας τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρώς. Περίπου 6-8 λεπτά.
- Προσθέστε στη σάλτσα ντομάτας τον κιμά, την κρέμα γάλακτος και τα κοχύλια και αφήστε 1-2 λεπτά να ζεσταθούν καλά όλα μαζί.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σας.
- Προσθέστε το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει καλά. Θα χρειαστούν 1-2 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως!
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια