Κουραμπιέδες Pastry Designs
Πανεύκολοι τραγανοί κουραμπιέδες με τις οδηγίες του Jim Michailidi. Μια συνταγή που μπορείτε να την κάνετε και νηστίσιμη.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 330 γρ. βούτυρο κρύο
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 125 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 βανιλίνη
- 90 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
- άχνη για πσπάλισμα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, την ΄άχνη, το μπέκιν πάουντερ, τη βανιλίνη και το κρύο βούτυρο. Χτυπάμε τα υλικά στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρο από το φτερό.
- Χοντροκόβουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα προσθέτουμε στη ζύμη μας. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C στον αέρα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και πλάθουμε μπαλάκια 25 γρ. από τη ζύμη μας. Φροντίζουμε να αφήσουμε λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν. Πιέζουμε όλα τα μπαλάκια με το δάχτυλό μας για να γίνουν λίγο πιο πλακέ, κάνοντας μια μικρή λακουβίτσα.
- Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στον προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 15 λεπτά περίπου.
- Μόλις ψηθούν οι κουραμπιέδες, τους βγάζουμε από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη.
- Η συνταγή μπορεί να γίνει νηστίσιμη αν αντικαταστήσετε το βούτυρο με μαργαρίνη.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο