Κρέας στη Γάστρα με πατάτες
Αυτό το φαγητό γίνεται τέλειο και με μοσχάρι και με χοιρινό. Εγώ έβαλα και από τα δύο.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1200 γρ. κρέας μοσχάρι ή χοιρινό
- ½ κούπα λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
- ½ κούπα κρασί λευκό
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 4 μανιτάρια
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κιλό πατάτες
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο να ροδοκοκκινήσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και φέρνουμε 2-3 βόλτες να μαλακώσει. Βάζουμε το μπούκοβο και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί μεταφέρουμε το κρέας στη γάστρα μας.
- Πάνω στο κρέας βάζουμε τα τοματάκια, τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες (όχι πολύ λεπτές), τα μανιτάρια σε φέτες, τη ρίγανη και τη δάφνη. Διαλύουμε τον κύβο και τη μουστάρδα σε μια κούπα ζεστό νερό και περιχύνουμε το φαγητό. Κουνάμε λίγο τα υλικά να ανακατευτούν και σκεπάζουμε τη γάστρα.
- Ψήνουμε το φαγητό αρχικά για μισή ώρα στους 200°C και μετά χαμηλώνουμε στους 170° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μία ώρα.
- Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτρια κυβάκια. Αν θέλουμε αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο ρίγανη και μουστάρδα για επιπλέον ένταση στη γεύση.
- Μόλις περάσει η μιάμιση ώρα ψησίματος του κρέατος, βγάζουμε τη γάστρα προσεκτικά να μην καούμε και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες κουνώντας να πάνε μέσα στο ζουμάκι από το κρέας. Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 έως μιάμιση ώρα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κρέας.
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο