Πανεύκολη Κρέμα Καραμελέ (Χωρίς Αυγά)

 

από BigMama
Σπιτική Κρέμα Καραμελέ χωρίς αυγά. Πεντανόστιμη κρέμα με βελούδινη υφή, που είναι ιδιαίτερα ελαφριά αφού δεν έχει καθόλου αυγά.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 4 ψήφοι
Προετοιμασία 10 λεπτά
Μαγείρεμα 50 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική, Κρέμες
Κουζίνα : Γαλλική
Μέθοδος : Βράσιμο, Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )4 μερίδες

Υλικά
 

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Για την καραμέλα

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις η καραμέλα πάρει ξανθό χρώμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε 4 πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί και μοιράζουμε μέσα τους πολύ προσεκτικά την καραμέλα.

Για την κρέμα

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε λιγάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε, τη βανίλια, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Σουρώνουμε την κρέμα μας μέσα σε μια κανάτα και στη συνέχεια τη μοιράζουμε στα πυρίμαχα μπολάκια, πάνω από την καραμέλα.
  • Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για 40-50 λεπτά.
  • Αφού κρυώσουν ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx