Πανεύκολη Κρέμα Καραμελέ (Χωρίς Αυγά)
Σπιτική Κρέμα Καραμελέ χωρίς αυγά. Πεντανόστιμη κρέμα με βελούδινη υφή, που είναι ιδιαίτερα ελαφριά αφού δεν έχει καθόλου αυγά.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 80 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. νερό
- 200 ml γάλα
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 1/2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για την καραμέλα
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις η καραμέλα πάρει ξανθό χρώμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Βάζουμε 4 πυρίμαχα μπολάκια μέσα σε ένα ταψί και μοιράζουμε μέσα τους πολύ προσεκτικά την καραμέλα.
Για την κρέμα
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε λιγάκι. Στη συνέχεια προσθέτουμε, τη βανίλια, το γιαούρτι και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Σουρώνουμε την κρέμα μας μέσα σε μια κανάτα και στη συνέχεια τη μοιράζουμε στα πυρίμαχα μπολάκια, πάνω από την καραμέλα.
- Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για 40-50 λεπτά.
- Αφού κρυώσουν ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Pastry Designs -Jim Michailidis
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο