Κρεμώδης Μανιταρόπιτα
Είναι η πιο Κρεμώδης Μανιταρόπιτα που μπορεί να έχετε δοκιμάσει ποτέ! Είναι εύκολη, γρήγορη και απλά πεντανόστιμη!
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 500 γρ μανιτάρια λευκά
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κόκκινη πιπεριά μικρή
- 6 φέτες μπέικον
- 200 γρ κρέμα γάλακτος light
- ½ φλ. τσ. γάλα πλήρες
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι-Πιπέρι
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο
- ½ ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
- 1 κρόκος αυγού
- 3 κ.σ. γάλα
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα τηγάνι τοποθετούμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να κάψει σε δυνατή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και ψιλοκομμένα τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μπέικον και το σκόρδο.
- Όταν σωθούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί.
- Μετά απο 2’ λεπτά περίπου προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
- Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα και βουτυρώνουμε την επιφάνεια από ένα ταψί.
- Κόβουμε στην μέση την σφολιάτα και τοποθετούμε το ένα κομμάτι στο ταψί για να δημιουργήσουμε μία βάση.
- Στο τηγάνι προσθέτουμε τα τυριά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μίγμα στο ταψί και από πάνω προσθέτουμε το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας. Βρέχουμε με λίγο νερό το ταψί και πιέζουμε με τα δάχτυλα να κολλήσει η σφολιάτα.
- Κόβουμε με ένα μαχαίρι γύρω γύρω ότι περισσεύει απο την σφολιάτα. Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια της σφολιάτας με τον κρόκο και το γάλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Instagram cookbloggr
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο