Κρεμώδης Σούπα ψητού Κουνουπιδιού
Φανταστική Κρεμώδης Σούπα με ψητό Κουνουπίδι, ιδανική για διατροφή και δίαιτα. Έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες.
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι κομμένο σε μπουκετάκια
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
- 4-5 κούπες ζωμό λαχανικών
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία τυρί κρέμα light προαιρετικά
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Τοποθετούμε το κουνουπίδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
- Στη συνέχεια το βάζουμε σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τον ζωμό και βράζουμε 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Αποσύρουμε από το μάτι την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αν επιλέξουμε να βάλουμε το τυρί κρέμα, το βάζουμε και αυτό τώρα.
- Με το ραβδομπλέντερ τα πολτοποιοιούμε καλά ή και στο μούλτι, μέχρι να γίνει μία βελούδινη κρέμα.
Σημειώσεις
Μπορούμε να βράσουμε το κουνουπίδι αλλά η γεύση του δεν θα είναι η ίδια, με το ψητό.
Πηγή συνταγής και photo: Instagram 2lovecooking
Βαθμολόγησε τη Συνταγή
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο