Κυπριακές τραγανές μπουκίτσες αμυγδάλου!
Από την Κύπρο με αγάπη....
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Δες εδώ που θα βρεις τον Εξοπλισμό που χρειάζεσαι για τη Συνταγή
Υλικά
- 300 γρ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 90 γρ. κονιάκ ή ρακί
- 120 γρ. χυμός πορτοκαλιού
- 900 γρ. αλεύρι μαλακό ζαχαροπλαστικής
- 9 γρ. σόδα
- 8 γρ. αμμωνία
- 3 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 κάψουλες βανίλια
- 4 σταγόνες μαστιχέλαιο
- 3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου
- 150 γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο ελαφρά καβουρδισμένο
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα και ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
- Σε μία μπασίνα προσθέτουμε το ελαιόλαδο ,την ζάχαρη, το κονιάκ , το γαρύφαλλο ,την κανέλα ,το εσσανς μαστίχας και πικραμύγδαλου, την βανίλια και το ξύσμα του πορτοκαλιού.
- Αναμιγνύουμε πάρα πολύ καλά με ένα σύρμα ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη.αναμιγνύουμε σε ένα μικρό μπωλ το χυμό πορτοκαλιού με την αμμωνία και μετά ομογενοποιούμε μέσα στο υπόλοιπο μείγμα με τα υγρά υλικά.
- Ρίχνουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι και το αμύγδαλο προσέχοντας μην κορδάρει η ζύμη λαδιού.
- Πλάθουμε σε πολύ λεπτά μπαστούνια γιατί απλώνουν πολύ κατά το ψήσιμο και χαράζουμε με μία σπάτουλα ελαφρώς σε παξιμαδάκι μπουκιά.
- Τοποθετούμε σε λαμαρίνες και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε παξιμαδάκι εκεί που έχουμε χαράξει και τοποθετούμε σε λαμαρίνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 130° C για 45 λεπτά.(σε διάτρητες λαμαρίνες)
- Η επίδραση της σόδας μαζί με την αμμωνία μας δίνουν ένα πάρα πολύ τραγανό αποτέλεσμα. ✌ Καλή Επιτυχία ✌
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο