Κυπριακή Καρυδόπιτα με κρέμα
Μια διαφορετική εκδοχή σιροπιαστής καρυδόπιτας για να συνοδεύσει το τσάι ή τον καφέ. Μια αγαπημένη κυπριακή συνταγή.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 3 αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 ml λάδι
- 90 γρ. γαλέτα
- 100 γρ. καρύδια θρυμματισμένα
- 75 γρ. ινδική καρύδα
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
Σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 400 ml νερό
Σημειώσεις
Οδηγίες
Σιρόπι
- Σε κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Μετά το αφήνουμε να κρυώσει.
Κέικ
- Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι, τη γαλέτα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και χτυπάμε ελαφρά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και την ινδική καρύδα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ. Απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Μόλις βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, ρίχνουμε στο ζεστό κέικ, το σιρόπι κρύο.
Κρέμα
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε. Βράζουμε το μείγμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε αν θέλουμε, την κρέμα σε γυάλινο σκεύος, για να κρυώσει πιο γρήγορα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Με το μίξερ χτυπάμε την σαντιγί.
- Χτυπάμε την κρέμα με το μίξερ ελαφρά και για λίγο, μέχρι να λειάνει. Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, συνεχίζοντας να χτυπάμε για λίγο ακόμη, μέχρι να ενσωματωθεί η σαντιγί
- Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με ινδική καρύδα. Διακοσμούμε με καρύδια και τριμμένα καρύδια, ή όπως αλλιώς επιθυμούμε. Βάζουμε την καρυδόπιτα για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο