Λαζάνια με Κιμά
Ετοιμάστε λαχταριστά Λαζάνια με Κιμά και με μια πολύ εύκολη κρέμα μπεσαμέλ. Ένα πεντανόστιμο γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 500 γρ. λαζάνια
- 400 γρ. τυρί regato τριμμένο
Για τον κιμά
- 800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
Για τη μπεσαμέλ
- 2 lt γάλα
- 200 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 5 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
Για τον κιμά
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά. Με μια ξύλινη κουτάλα σπάμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να σωθούν τα υγρά του και να σοταριστεί.
- Μόλις τσιγαριστεί καλά ο κιμάς, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Μόλις τσιγαριστεί και το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρασί.
- Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε στον κιμά τα τοματάκια. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι, τη δάφνη και το μαϊντανό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
Για τη μπεσαμέλ
- Βάζουμε σε μια δεύτερη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά., Ανακατεύοντας πολύ συχνά, περιμένουμε την κρέμα μας να πήξει. Θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο και μόλις η κρέμα μας πήξει και είναι έτοιμη, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας τα ασπράδια των αυγών και στο τέλος ρίχνουμε και τους κρόκους.
Για τη συναρμολόγηση
- Σε ένα πυρέξ ή σε ένα ταψί βάζουμε στον πάτο λίγο κιμά και τον απλώνουμε. Δεν θα χρειαστεί πολύς.
- Πάνω στον κιμά βάζουμε μια στρώση λαζάνια και πάνω τους απλώνουμε κιμά. Στη συνέχεια απλώνουμε μπεσαμέλ και τριμμένο τυρί.
- Επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές τη διαδικασία οπότε υπολογίζουμε δια τέσσερα τα υλικά για να μπουν ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 40 λεπτά, μέχρι να κάνει μια ωραία χρυσαφένια κρούστα από πάνω.
- Αφήστε να κρυώσει λίγο πριν το κόψετε.
Video
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: Sotiria amor
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο