Λαζάνια με λαχανικά
Δεν χρειάζεται πάντα κρέας μια συνταγή με λαζάνια για να είναι νόστιμη.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε μπαστουνάκια
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
- 2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
- 300 γρ. φασολάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βιτάμ
- 8 φύλλα λαζάνια πράσινα
Για τη μπεσαμέλ
- 3 κ.σ βιτάμ
- 3 κ.σ αλεύρι
- 1/2 λίτρο γάλα ζεστό
- 2 αυγά χτυπημένα
- 250 γρ. τυρί τριμμένο, κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σοτάρετε τα λαχανικά σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το βιτάμ ώσπου να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το μαϊντανό και 2-3 κουταλιές τυρί και βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Για τη μπεσαμέλ, λιώνετε το βιτάμ σε κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί. Ρίχνετε σταδιακά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει η κρέμα. Την αφήνετε μερικά λεπτά στη φωτιά και μετά την βγάζετε, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και προσθέτετε τα αβγά, αλάτι και πιπέρι και το τριμμένο τυρί εκτός από 2 κουταλιές. Ανακατεύετε καλά.
- Στρώνετε τα μισά λαζάνια στον πάτο ενός βουτυρωμένου πυρέξ και απλώνετε τη μισή ποσότητα από τα λαχανικά. Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα λαζάνια. Ρίχνετε από πάνω τη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με τ υπόλοιπο τυρί και ψήνετε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 40 λεπτά περίπου. Σερβίρετε αμέσως.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο