Λεμονότουρτα

από BigMama
Αρωματική, δροσερή Λεμονότουρτα, με παντεσπάνι, κρέμα λεμονιού και γλάσο λεμονιού. Ιδανική για τους λάτρεις των γλυκών με εσπεριδοειδή.
Προετοιμασία 30 λεπτά
Μαγείρεμα 25 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 55 λεπτά
Κατηγορία Γλυκά Ψυγείου, Επιδόρπιο, Ζαχαροπλαστική
Κουζίνα : Άλλη
Μέθοδος : Φούρνος - Ψήσιμο
Δυσκολία : Μέτριας Δυσκολίας
Μερίδες ( προσαρμοσε! )12 κομμάτια

Υλικά
 

Για το παντεσπάνι

Για το σιρόπι

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

Κρέμα λεμονιού

Για το γλάσο λεμονιού

  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

Παντεσπάνι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180°C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
  • Κοσκινίζουμε τα στέρεα υλικά και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το νερό και το ξύσμα και τα ενσωματώνουμε.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 28 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C στον αέρα, για 20-25 λεπτά περίπου.
  • Μόλις ψηθεί το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια το κόβουμε οριζόντια στη μέση έτσι ώστε να έχουμε 2 δίσκους.

Σιρόπι

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά.

Κρέμα λεμονιού

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τον κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας ζωηρά.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μόλις η κρέμα πήξει, την αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις κρυώσει η κρέμα λεμονιού, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τις αναμιγνύουμε απαλά.
  • Σιροπιάζουμε τον ένα δίσκο από παντεσπάνι με το μισό σιρόπι και απλώνουμε πάνω του τη μισή κρέμα Βάζουμε τον δεύτερο δίσκο παντεσπάνι πάνω στην κρέμα, σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.

Γλάσο λεμονιού

  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο νερό και το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι. Το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά μέχρι να δέσει και να πήξει η κρέμα. Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε το κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Απλώνουμε το γλάσο μας πάνω στην τούρτα και στολίζουμε με ροζέτες σαντιγίς.
Σημειώσεις
Πηγή συνταγής και photo: "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".  | Eleni Kalaitzidou
5 από 3 ψήφοι

Βαθμολόγησε τη Συνταγή

Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx