Λικέρ Αυγού (Αυγολικέρ) σπιτικό
Το Λικέρ Αυγού ή Αυγολικέρ, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό αντίθετα χρησιμοποιείται σε αρκετές συνταγές κυρίως γλυκών.
Βαθμολόγησε τη συνταγή
Υλικά
- 8 φρέσκους κρόκους αυγών (M)
- 1 φακελάκι βανίλια Bourbon
- 250 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ 7,5% λιπαρά
- 1/4 λίτρου κονιάκ ή λευκό ρούμι
Σημειώσεις
Οδηγίες
- Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη βανίλια.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη, το γάλα εβαπορέ και το ρούμι.
- Τοποθετούμε το μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ για 6 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
- Γεμίζουμε με λικέρ τα μπουκάλια μας, με τη βοήθεια ενός χωνιού.
- Αν είναι καλά σφραγισμένο το λικέρ μας, αντέχει έως και 6 μήνες.
Εγγραφή
Σύνδεση
0 Σχόλια
παλαιότερο