Λικέρ Αυγού (Αυγολικέρ) σπιτικό

από BigMama
Το Λικέρ Αυγού ή Αυγολικέρ, δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό αντίθετα χρησιμοποιείται σε αρκετές συνταγές κυρίως γλυκών.

Βαθμολόγησε τη συνταγή

5 από 1 ψήφος
Προετοιμασία 10 λεπτά
Συνολικός Χρόνος 10 λεπτά
Κατηγορία Ποτά, Χυμοί & Ροφήματα
Κουζίνα : Γερμανική
Μέθοδος : Κατσαρόλα
Δυσκολία : Εύκολη
Μερίδες ( προσαρμοσε! )1 δόση

Υλικά
 

  • 8 φρέσκους κρόκους αυγών (M)
  • 1 φακελάκι βανίλια Bourbon
  • 250 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 7,5% λιπαρά
  • 1/4 λίτρου κονιάκ ή λευκό ρούμι

Σημειώσεις

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μεταλλικό μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη βανίλια.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη, το γάλα εβαπορέ και το ρούμι.
  • Τοποθετούμε το μεταλλικό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και χτυπάμε με το σύρμα του μίξερ για 6 λεπτά περίπου, μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
  • Γεμίζουμε με λικέρ τα μπουκάλια μας, με τη βοήθεια ενός χωνιού.
  • Αν είναι καλά σφραγισμένο το λικέρ μας, αντέχει έως και 6 μήνες.
Κάνε το σχόλιό σουγια τη συνταγή εδώ! !
Γίνε μέλοςστο Bigmamacooks εδώ!!

Ακολούθησέ μας

Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
παλαιότερο
νεότερο περισσότερο ψηφισμένο
Inline Feedbacks
Δες όλα τα σχόλια
0
Τι σκέφτεσαι για αυτή τη συνταγή; Κάνε το σχόλιό σουx